Näyttelyn ilmeen suunnittelu Museo Skogsterille

Polka Creative suunnitteli näyttelyn ilmeen Hämeenlinnan kaupunginmuseo Museo Skogsterin vaihtuvaan näyttelyyn ”Ennen kaikki ei ollut paremmin”. Tämä kolmas yhteinen projekti poikkesi edellisistään, sillä lähes kaikki tapaamiset käytiin videopalavereina koronasuositusten mukaisesti.

Iloista graafista ilmettä vakavan aiheen rinnalle

Näyttely kertoo siitä miten huimasti yhteiskunta on Suomessa kehittynyt vain noin sadassa vuodessa! Isoäitiemme ja isoisoisiemme elämään tutustuminen antaa hyvää perspektiiviä. Moni itsestään selvältä tuntuva asia, kuten viemäröinti, sähkö tai vapaa lapsuus, ovat aiempien sukupolvien aikaan saamia saavutuksia.

Vakavan aiheen rinnalle toivottiin humoristista otetta ja kontrastia edellisen hääaiheisen näyttelyn runsaudelle. Inspiraatiota aiheeseen antoi 1900-luvun valistusjulisteet, joiden kuvat ja otsikot saattaa nykyisin tuntua huvittavan liioitetuilta. Löytyi sinisen ja oranssin vastaväripari ja mausteeksi retrohenkisiä graafisia muotoja osaksi näyttelyn ilmettä. Ilmettä täydennettiin vielä kuvitetuilla hahmoikoneilla, eräänlaisiksi kiintopisteiksi näyttelytilaan. Sinisävyinen kokonaisuus on toivotun minimalistinen, yhtenäinen ja nykyaikainen.

Monimuotoinen näyttelykokonaisuus muotoutuu taittajan käsissä

Näyttely sisältää suuren määrä graafista taittotyötä, mikä käsittää usein yli sata monimuotoista elementtiä painettavaksi mm. tarralle, kankaalle, pahville ja kapalevylle. Kokonaisilme pysyy hallinnassa ja tasalaatuisena, kun graafinen suunnittelija hoitaa niin kuvien muokkaukset, aineistojen taittamisen kuin niiden toimittamisen painoon. Taittotiedostot on tehty Adoben ammattilaisohjelmilla ja aineistot vastaa painojen vaatimuksia.

Polka Creative suunnittelee persoonallisen ja
teknisesti onnistuneen näyttelykokonaisuuden.

POLKA CREATIVE TOTEUTTI SEURAAVAT PALVELUT

  • Näyttelyn visuaalisen ilmeen suunnittelu
  • Näyttelyn elementtien graafinen muotoilu
  • Näyttelyn graafisten elementtien tuotanto ja painokuntoonlaitto
  • Kuvankäsittely
  • Kuvitustyönä graafiset hahmot ja ikonit
  • Markkinointiin näyttelyn web-banneri, ikkunoiden teippaukset ja esitteen taitto